У Данії та Нідерландах чотирьох осіб заарештували за підозрою у терористичній змові

Четвер, 14 грудня 2023, 16:27

Три людини були заарештовані в Данії і одна в Нідерландах за підозрою в підготовці терористичної атаки.

Про це повідомила данська поліція в четвер, передає "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Наразі не повідомляють, якими були мотиви підозрюваних і чи пов'язані вони з ісламістськими бойовиками або ультраправими угрупованнями. Данська служба безпеки і розвідки PET заявила в серпні, що загроза для Данії посилилася після того, як влітку антиісламські активісти пошкодили кілька примірників Корану.

"Розслідування показало, що мережа людей готувала терористичний акт", – сказав Флеммінг Дреєр, головний суперінтендант PET, на пресбрифінгу в Копенгагені.

Реклама:

"Арешти і рейди, які ми проводимо сьогодні, ґрунтуються на інтенсивному розслідуванні, яке PET проводила у тісній співпраці з нашими партнерами за кордоном", – сказав він.

За його словами, поліцейські рейди тривають по всій країні і були проведені на ранній стадії розслідування.

За словами Дреєра, мережа мала зв'язки з організованою злочинністю як у Данії, так і за кордоном, в тому числі з бандою під назвою Loyal To Familia, або LTF.

"Це надзвичайно серйозно", – заявила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен перед самітом ЄС у Брюсселі.

"Вже кілька років ми бачимо, що в Данії живуть люди, які не бажають нам добра. Які виступають проти нашої свободи і проти данського суспільства ", – сказала Фредеріксен.

Раніше Нідерландське контртерористичне управління підвищило рівень загрози в країні до другого найвищого рівня, заявивши про "значну" ймовірність теракту.

Перед цим єврокомісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон попередила про великий ризик терористичних атак у Європі під час різдвяних свят через наслідки війни між Ізраїлем і палестинським бойовим угрупованням ХАМАС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: