Орбан підтвердив, що не був присутній на голосуванні за початок переговорів з Україною

Четвер, 14 грудня 2023, 20:31

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан підтвердив, що утримався під час голосування за початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу, а свого ставлення до цього не змінив.

Таке Орбан заявив в опублікованому у Facebook відео після оголошення рішень Європейської ради щодо розширення, пише "Європейська правда".

Угорський прем’єр укотре повторив позицію Будапешта про те, що "Україна не готова до того, щоб ми почали з нею переговори про членство в ЄС".

"Рішення починати переговори з Україною за цих обставин – абсолютно безглузде, нераціональне і неправильне", – додав він.

Реклама:
"Орбан вийшов з кімнати, коли голосували": у ЄС розповіли, як ухвалили рішення про Україну

Водночас, пояснив Орбан, після майже восьмигодинного обговорення решта 26 країн-членів ЄС наполягали на підтримці переговорів з Україною і вирішили "йти своїм шляхом".

"Угорщина не хоче брати участь у цьому дуже поганому рішенні", додав прем’єр Угорщини, тому утримався під час голосування.

У четвер голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що лідери ЄС підтримали відкриття переговорів з Україною і Молдовою.

Читайте також статтю про те, що Західні Балкани можуть перетворитися на основну проблему на шляху до ЄС після подолання Орбана

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: