Британія запровадила нові санкції проти Ірану, зокрема за виробництво дронів

П'ятниця, 15 грудня 2023, 10:05

Велика Британія запровадила новий режим санкцій проти Ірану, які набули чинності у п'ятницю та надають Лондону широкі повноваження для підриву ворожої діяльності країни у Великій Британії та в усьому світі.

Як пише "Європейська правда", про це інформує британський урядовий сайт.

Згідно з повідомленням, санкції спрямовані проти осіб, які приймають рішення в Ірані, та тих, хто виконує його вказівки, а також включають нові обмеження на іранську програму безпілотників і судноплавство.

У координації зі США перший пакет санкцій спрямований проти керівника іранського Корпусу вартових ісламської революції та осіб, пов'язаних з палестинськими терористичними угрупованнями ХАМАС та "Ісламський джихад".

Реклама:

Оголошений ще влітку, режим санкцій був розроблений у відповідь на безпрецедентні загрози з боку іранського режиму, включаючи спроби підірвати мир та безпеку на всьому Близькому Сході, а також змови з метою вбивства людей на території Великої Британії.

Нагадаємо, Рада ЄС у понеділок оголосила про санкції проти шести фізичних та п’яти юридичних осіб у зв'язку з військовою підтримкою Іраном агресивної війни Росії проти України.

Ці санкції ЄС стали першими, запровадженими в межах нового регламенту, спрямованого на протидію військовій підтримці Росії з боку Ірану. Його ухвалили в липні цього року.

Регламент передбачає заборону на експорт з Європейського Союзу до Ірану компонентів, що використовують у виробництві БПЛА, а також обмеження на поїздки та заморожування активів осіб, відповідальних за іранську програму БПЛА.

Офіційно Тегеран визнав, що постачав Росії невелику партію дронів-камікадзе перед повномасштабним вторгненням в Україну в лютому 2022 року. Та ЗМІ неодноразово описували, як саме Москва отримує зброю від Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: