Дуда назвав протизаконними повторні вироки проти двох експосадовців МВС, яких раніше помилував

Четвер, 21 грудня 2023, 10:48

Президент Польщі Анджей Дуда вважає антиконституційними нові вироки суду щодо двох експосадовців МВС.

Про це повідомляє Onet, пише "Європейська правда".

Дуда сказав, що категорично не погоджується з рішенням суду і вважає його "цілковитим порушенням конституційних норм", тому що вже скористався правом президентського помилування у цій справі. 

"Акт помилування може бути або амністією, або скасуванням рішення. У цьому випадку це було скасування рішення, що звільняє їх (ексміністрів) від юридичної відповідальності. Це було здійснено відповідним президентським актом, який залишається чинним, неперерваним і діючим. Ніщо не може змінити це, ніяке судове рішення. Це кричуще порушення конституції щодо президентських прерогатив", – заявив Анджей Дуда, додавши, що вважає суди упередженими. 

Реклама:

"Їх засудили просто тому, що вони боролися з корупцією", – додав він. 

Нагадаємо, у середу колишніх голову Міністерства внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського та його заступника Мацея Вонсіка засудили до двох років ув'язнення у справі про "земельний скандал".

Раніше колишній депутат від партії "Право і справедливість" Томаш Качмарек, відомий як "агент Томек", і колишній офіцер CBA дав свідчення у прокуратурі, звинувачуючи ексголову МВС Маріуша Камінського та його заступника Мацея Вонсіка у передачі журналістам секретних документів.

Докладніше – у матеріалі Станіслава Желіховського Спецслужби проти опозиції: як "агент Томек" створив проблему для старої влади Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: