Румунські фермери розблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

Субота, 20 січня 2024, 15:04

Румунські фермери розблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною – "Дякове-Халмеу".

Про це в коментарі Укрінформу повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська, інформує "Європейська правда".

За її словами, прикордонники почали приймати перші вантажні транспортні засоби з України.

"Сьогодні в обід румунські фермери завершили акцію протесту та розблокували пункт пропуску "Халмеу-Дякове" з їхньої сторони. Наразі румунські митники та прикордонники почали приймати перші вантажні транспортні засоби з України", – зазначила Сенгетовська.

Реклама:

Представниця митниці сказала, що за минулу добу суміжна сторона формувала колону вантажівок по 10-15 авто, супроводжуючи їх повз протестувальників до пункту пропуску на в'їзд в Україну.

Загалом з ранку 19 січня по ранок 20 січня було оформлено та пропущено 93 вантажівки, додала Сенгетовська.

Наразі перед КПП "Дякове" на виїзд з України очікує 30 вантажівок, в єЧерзі – 638.

Раніше стало відомо, що румунські протестувальники повністю розблокували рух вантажівок з боку Румунії біля пункту пропуску "Порубне".

Напередодні румунські протестувальники, які блокували рух вантажівок з боку Румунії біля КПП "Красноїльськ", призупинили акцію і рух відновлено у звичайному режимі.

Перед цим румунські ЗМІ повідомляли, що уряд представив перший пакет заходів для допомоги фермерам і далекобійникам, які влаштували протести по всій країні, у тому числі блокували кілька пунктів перетину кордону з Україною. 

Водночас Єврокомісія готується наступного тижня запропонувати торговельні заходи щодо України після того, як Болгарія, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина у спільному листі до ЄК зажадали введення імпортних мит на українське зерно через нібито недобросовісну конкуренцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: