Глава МЗС Франції не думає, що Трамп неодмінно втілить свої заяви про НАТО у разі перемоги

Неділя, 11 лютого 2024, 15:14

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне вважає, що у разі перемоги на майбутніх виборах у США Дональда Трампа це не означає, що він обов’язково реалізує свої погрози зменшити залученість США у НАТО чи зовсім вийти з Альянсу.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю Ouest-France.

Сежурне спитали в інтерв’ю, як він оцінює ризики, що Трамп у разі перемоги втілить свої погрози щодо ролі США у НАТО, і чи готові європейські союзники до такого сценарію. 

"Не потрібно стверджувати, що якщо республіканці переможуть, то їх вже ніяк не переконати… Але правда, що потрібно готуватися до всіх сценаріїв. І наші аргументи будуть звучати більш переконливо, якщо ми будемо говорити з позиції рівного, щоби нас поважали. Потрібно, щоб ми були більш сильними з військової точки зору. І я думаю, що переконати можна завжди", – сказав міністр. 

Реклама:

Його перепитали, чи він дотримується такої ж думки щодо самого Дональда Трампа. 

"Це буде наша відповідальність – відповісти цей виклик. Якщо Європа вважає, що це екзистенційне питання, то потрібно вкласти багато політичного капіталу у те, щоб переконати", – зазначив Стефан Сежурне. 

Він також сказав, що серйозно сприймає побоювання про те, що Росія у майбутньому може напасти на когось із членів НАТО, і що Європі важливо більше інвестувати в свою обороноздатність.

Нагадаємо, генсек НАТО заявив, що не хвилюється щодо виходу США з Північноатлантичного альянсу у разі перемоги Трампа. 

Водночас Дональд Трамп розповів, як погрожував союзникам "заохотити Росію" до агресії проти них, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку. 

За інформацією Bloomberg, ЄС почав оцінювати наслідки можливого переобрання Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: