Кемерон відвідає Болгарію і Польщу: говоритиме про підтримку України

Середа, 14 лютого 2024, 08:08

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон відвідає Болгарію та Польщу, щоб посилити підтримку України та сприяти боротьбі з нелегальною міграцією.

Про це оголосила пресслужба британського МЗС, повідомляє "Європейська правда".

"Демонструючи підтримку ключовим союзникам по НАТО, він продовжить роботу над збільшенням оборонного виробництва і посиленням підтримки України", – йдеться у повідомленні.

У британському МЗС зазначили, що тема України буде ключовою на порядку денному всього візиту Кемерона.

Реклама:

Зокрема, він обговорюватиме, як посилити Україну у війні зараз, забезпечити її перемогу, якщо РФ продовжить бойові дії, і закласти фундамент довгострокового майбутнього України. 

Також під час візиту британський міністр торкнеться проблеми нелегальної міграції. Зокрема, він відвідає офіцерів Прикордонних сил в Софії, щоб зрозуміти, як британсько-болгарська співпраця перешкоджає постачанню невеликих човнів та інших частин, призначених для нелегального перетину кордону.

Вважається, що до 50% усіх мігрантів, які використовують Балкани як міграційний маршрут до Європи, проходять через Болгарію.

Кемерон раніше заявляв, що Британія має зробити все можливе, щоб згуртувати інші країни на підтримку України в загарбницькій війні, що проти неї веде РФ.

Раніше міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що Захід повинен забезпечити поразку Росії в Україні, інакше ризикує зазнати нападу з боку диктаторських режимів, таких як Китай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: