Туск хоче розібратися на рівні ЄС щодо "нерівної конкуренції" з агропродукцією України

П'ятниця, 16 лютого 2024, 13:21

Глава уряду Польщі Дональд Туск заявив про те, що має намір на рівні Європейського Союзу вирішити питання "нерівної конкуренції" з агропродукцією, яка надходить з України.

Про це він сказав після зустрічі з прем'єром Фінляндії Петтері Орпо, його заяву наводить канцелярія прем’єр-міністра Польщі, повідомляє "Європейська правда".

"Ми повинні будемо ухвалити рішення в Польщі, щоб захистити польське сільське господарство перед обличчям нерівної конкуренції з агропродукцією, що надходить з-за східного кордону, переважно з України. Я буду втручатися на європейському рівні", – зазначив Туск.

Держприкордонслужба: Через блокаду польських фермерів може затримуватись гуманітарна допомога

Реклама:

За його словами, він поінформував прем'єр-міністра Фінляндії про ситуацію в польському сільському господарстві та на польсько-українському кордоні.

Напередодні глава уряду Денис Шмигаль у телефонній розмові з главою уряду Польщі Дональдом Туском обговорив ситуацію на кордоні, де польські фермери влаштували блокаду українських вантажівок. 

Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський заявив, що переговори з Україною щодо умов експорту деякої агропродукції перебувають на завершальній стадії.

Станом на п'ятницю, 16 лютого, польські фермери блокують шість пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах застрягли понад три тисячі вантажівок.

Читайте детально про те, чому нинішня криза на кордоні з Україною стала викликом для уряду Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: