Французькі крайні праві розкритикували позицію Макрона щодо підтримки України

Вівторок, 12 березня 2024, 09:43

Очільник правопопулістичного "Національного об’єднання" Франції Жордан Барделла розкритикував позицію президента Емманюеля Макрона щодо підтримки України, заявивши, що не хоче "втягуватися у війну" з Москвою.

Як пише "Європейська правда", його слова наводить BFMTV.

Барделла, теперішній керівник партії Марін Ле Пен "Національне об’єднання", натякнув, що фракція утримається під час голосування у парламенті щодо підтримки України, яке планується ввечері у вівторок після відповідних дебатів. 

Зеленський запевнив французів, що їхні солдати "не будуть помирати в Україні"

Реклама:

Барделла заявив, що партія у загальних ідеях підтримує двосторонню безпекову угоду між Францією та Україною, але є "червоні лінії", які політична сила не хоче переступати. 

Він заявив, що "Нацоб’єднання" "не хоче вступати у війну" з Росією, та назвав безвідповідальним підхід Макрона, коментуючи його заяви щодо потенційної відправки союзницьких військ в Україну. 

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон доручив уряду зробити заяву перед парламентом стосовно двосторонньої безпекової угоди, підписаної з Україною 16 лютого, та ситуації в Україні загалом, після чого будуть дебати і голосування.

Минулого тижня Макрон збирав на обговорення лідерів політичних фракцій, яким розповів про ситуацію на полі бою в Україні й те, як він бачить французьку підтримку Києва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: