Розвідка Британії: Дніпровська флотилія РФ буде вразливою для українських дронів

Новини — Середа, 27 березня 2024, 15:46 —

Розвідка Великої Британії проаналізувала заяву міністра оборони РФ Сергєя Шойгу про створення Дніпровської флотилії та бригади катерів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в новому розвідувальному огляді британського Міноборони.

У відомстві зазначили, що Дніпровська флотилія, ймовірно, буде вразливою для українських надводних дронів, які ефективно знищують російські судна, що діють у Чорному морі.

Як наголошують британські аналітики, за допомогою цього нового формування РФ, ймовірно, прагне охороняти водні шляхи Дніпра та острови, які відділяють окупаційні сили від підконтрольного Україні міста Херсон.

Реклама:

"Існує реальна можливість, що Дніпровська флотилія буде підпорядкована Дніпровській групі військ, яка об'єднала Запорізьку та Дніпровську групи військ у лютому 2024 року", – йдеться в огляді.

У розвідці вважають, що РФ, ймовірно, хоче завадити українським переправам через річку, таким як операція зі створення та утримання Кринського плацдарму.

У зв'язку з цим Міноборони Британії нагадало, що 17 березня 2024 року українські сили повідомили, що розбили 810-ту гвардійську російську бригаду морської піхоти в Кринках.

"Цілком ймовірно, що це формування матиме окремі функції річкового патрулювання, водночас Чорноморський флот діятиме далі у східній частині Чорного моря", – йдеться в огляді.

Напередодні розвідка Великої Британії розповіла, що РФ зіткнулася з дилемою щодо новостворених підрозділів: чи залишати їх у місцях дислокації після створення, чи перекидати їх для участі у воєнних діях в Україні.

Раніше британська розвідка проаналізувала, чи здатна РФ сформувати і забезпечити дві нові армії, створення яких раніше анонсував російський міністр оборони Сергєй Шойгу.

Перед цим йшлося про ситуацію з будівництвом Росією залізничної лінії через тимчасово окуповані території України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: