Держдеп відреагував на публікацію про "гнів на Макрона" через заяву про війська в Україні

Новини — Четвер, 28 березня 2024, 08:16 —

У Держдепі відповіли на запитання про нещодавню публікацію в ЗМІ, в якій йшлося, що заяви президента Франції Емманюеля Макрона про можливу відправку іноземних військ в Україну розлютили американських посадовців.

Як повідомляє "Європейська правда", про це під час брифінгу сказав речник Держдепу Метью Міллер.

На запитання про реакцію Держдепу на відповідний матеріал Bloomberg, Міллер відповів: "Я не маю жодної реакції на цю публікацію".

"Але, звичайно, ми чітко дали зрозуміти, що Сполучені Штати не збираються відправляти жодних військ в Україну", – сказав він.

Реклама:

Представник Держдепу додав, що Макрон – це глава держави, яка є давнім союзником США.

"І ми продуктивно працюємо з ним над низкою питань, в тому числі над підтримкою України", – зазначив Міллер.

Напередодні агентство Bloomberg повідомило, що заяви Макрона про можливу відправку іноземних військ в Україну розлютили американських посадовців, які в приватних розмовах побоюються, що такий крок може призвести до зіткнення з РФ.

Незважаючи на суперечки навколо висловлювань про можливе відправлення західних військ в Україну, Макрон відмовився відступити, наполягаючи на тому, що його заяви були добре продумані, але також підкресливши, що Франція не буде слідувати "логіці ескалації" у відносинах з Москвою.

Згодом, коментуючи порушену ним ідею, Макрон наголосив, що у разі втілення такого сценарію французькі сили не будуть іти в наступ проти РФ.

Читайте також: Макрон без червоних ліній: що стоїть за ідеєю президента Франції про війська НАТО в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: