У Румунії біля кордону з Україною впав дрон

відео
Новини — П'ятниця, 29 березня 2024, 11:30 —

Міністерство оборони Румунії повідомило, що на румунській території знайшли фрагменти, схожі на дрон, поблизу річки Дунай і кордону з Україною.

Про це йдеться в заяві Міністерства оборони, оприлюдненій у п’ятницю, пише "Європейська правда".

Елементи ймовірного безпілотника знайшли на сільськогосподарських угіддях на Великому острові Бреїла.

"Міністерство національної оборони спільно зі спеціалізованими структурами Системи національної оборони, громадського порядку та національної безпеки у п’ятницю, 29 березня 2024 року, проводить за спеціальними оперативними процедурами розслідування події, яка сталася", – сказано у повідомленні.

Реклама:

CNN Antena 3 стверджує, що уламки знайшли за 12 км від міста Бреїла. Падіння дрона незабаром після півночі, за повідомленням, супроводжувалося гучним ударом. 

Почувши звук, місцеві вийшли зі своїх будинків і зателефонували надзвичайним службам. Невдовзі територію оточили поліція та слідчі.

За даними джерел, це був російський дрон, який мав атакувати українські порти на Дунаї, і, швидше за все, у нього відмовила система наведення GPS.

Це приблизно п'ятий чи шостий інцидент з падінням безпілотників на румунській території у той час, як Росія атакує українські порти на Дунаї. НАТО і румунські офіційні особи заявили після подібних інцидентів у минулому, що вони не знайшли доказів будь-якої навмисної атаки, спрямованої на Румунію.

Увечері 28 березня російські війська запустили на територію України ударні БпЛА з кількох напрямків одразу. Близько 4.00 стало відомо, що росіяни здійснили пуски крилатих ракет. Повітряна тривога тривала цілу ніч.

У ніч на 29 березня Польща піднімала в повітря власні і союзницькі літаки на тлі активності дальньої авіації РФ, яка завдавала масованого удару по Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: