В сухопутних військах британської армії дозволили носити вуса і бороди

Новини — П'ятниця, 29 березня 2024, 12:32 —

Військовим сухопутних військ британської армії після тривалих дискусій офіційно дозволили носити вуса і бороди, за умови, що вони будуть охайними і доглянутими.

Про це повідомляє BBC, пише "Європейська правда".

Британська армія оновила правила щодо зовнішнього вигляду військових, дозволивши солдатам і офіцерському складу носити вуса та бороди – за умови, що вони будуть охайними і доглянутими. Втім, в окремих випадках від військових можуть вимагати голитися, "коли цього вимагатимуть обставини".

Зміни стали результатом багаторічної дискусії щодо цього питання. Речник збройних сил пояснив, що в армії вирішили "дослухатися до своїх людей і діяти". Серед іншого, вважається, що менш жорсткі вимоги до зовнішнього вигляду будуть додатковим стимулом для громадян йти на контрактну службу. 

Реклама:

Ще минулого року на користь змін висловлювався міністр оборони Грант Шаппс, назвавши дивною ситуацію, коли з рекрутингом до армії є проблеми, але при цьому когось можуть не взяти суто через те, що кандидат не хоче відмовлятися від звичного образу. 

До цього у сухопутних військах були винятки з правил для послідовників деяких релігій, також з умовою, що борода "не створює ризику для ефективності, здоров’я та безпеки".

При цьому, на флоті і в повітряних силах вимоги були менш жорсткими вже багато років. 

Раніше вуса та бороди дозволили військовим армій Данії, Німеччини, Бельгії, дискусія триває також у Фінляндії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: