Шмигаль не бачить утисків опозиції у перешкоджанні виїзду у закордонні відрядження

Понеділок, 4 березня 2024, 15:11

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував ситуацію із блокуванням закордонних відряджень для низки депутатів Верховної Ради, зокрема, з опозиції.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав під час підсумкової пресконференції.

Шмигаль зазначив, що питання дотримання чинного українського законодавства "має бути в пріоритеті для кожного".

"Якщо в Верховній Раді існують певні параметри того, як народні депутати мають здійснювати свої офіційні закордонні відрядження, цих правил треба дотримуватись. Я переконаний, що всі народні депутати в цих параметрах сьогодні живуть, працюють, і абсолютно користуються відповідною законодавчою базою", – сказав прем’єр.

Реклама:

Він додав, що "як громадянин України" не бачить дискримінації опозиції через перешкоджання у виїзді у закордонні відрядження.

Європейський комісар із питань розширення Олівер Варгеї 29 лютого опублікував лист від лідера фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка, який попросив його вплинути на уряд України та припинити "дискримінаційну практику" невипуску за кордон.

У листі містилось прохання до Варгеї звернутись до уряду України і, у разі відсутності відповіді, – порушити згадане питання в контексті прийдешнього звіту Єврокомісії про прогрес України щодо руху в ЄС та розробки переговорної рамки про вступ.

Після цього віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина звинуватила Порошенка у спробі зриву євроінтеграції.

Детальніше про цю ситуацію дивіться у відео "ЄвроПравди".

Читайте також: Диктатура Верховної Ради: як у парламенті виводять на міжнародний рівень боротьбу з опозицією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: