Трамп: Я намагатимусь допомогти Україні, але Європа має робити свою роботу

Новини — Вівторок, 30 квітня 2024, 18:43 —

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що в разі перемоги на президентських виборах цього року вимагатиме від європейських країн активнішої ролі в допомозі Україні на тлі повномасштабного російського вторгнення.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу Time, повідомляє "Європейська правда".

На питання, чи продовжить він військову та гуманітарну допомогу Україні, Трамп відповів: "Я намагатимусь допомогти Україні, але Європа також має не відставати й робити свою роботу". Він також додав, що європейські країни "не платять свою справедливу частку".

Експрезидент США також прокоментував заяви угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана. Він після зустрічі з Трампом у березня заявив, що той не дасть ані копійки Україні в разі переобрання.

Реклама:
Хто "змусив" Трампа дати зброю Україні? Розповідаємо про причини змін в еліті республіканців

"Ні, я сказав, що не дам (ані копійки. – Ред.), якщо Європа не почне вирівнювати (свою частку допомоги. – Ред.)… Європа повинна заплатити. На нас звалюється набагато більше, ніж на європейські країни. Це дуже несправедливо відносно нас", – вважає Трамп.

Він також заявив, що Європейський Союз несправедливо дискримінує США в питаннях торгівлі, а європейські члени НАТО стали активніше витрачати на оборону після його погроз "дозволити Росії захопити" їх.

Раніше ЗМІ писали, що в разі перемоги на президентських виборах у США Трамп збирається "зменшити зобов’язання" перед деякими членами НАТО, а також планує підштовхувати Україну і Росію до переговорів.

Український президент Володимир Зеленський кілька разів публічно говорив про запрошення Трампа в Україну, хоча оточення експрезидента спростовувало, що такі обговорення зараз ведуться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: