У Грузії розслідують застосування сили щодо учасників протесту

Новини — Середа, 1 травня 2024, 12:57 —

Спеціальна слідча служба Грузії проводить розслідування можливого зловживання посадовими повноваженнями за фактом застосування надмірної сили щодо учасників мирного протесту проти закону про "іноагентів" у Тбілісі.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє видання "Грузія Online".

Відомство отримує повідомлення про факти, що сталися, за гарячою лінією, з ізоляторів тимчасового тримання та апарату Народного захисника, а також проводить слідчі дії.

Боррель засудив насильство проти учасників протесту в Грузії

Реклама:

Спеціальна слідча служба пообіцяла проінформувати громадськість про перебіг і результати розслідування.

У ніч на середу грузинські спецпризначенці намагались жорстко розігнати учасників мирного протесту проти закону про "іноагентів" у Тбілісі, після чого відступили.

У спробі розігнати демонстрантів біля будівлі парламенту Грузії спецпризначенці застосували сльозогінний газ і водомет, але протестувальники відмовилися залишати проспект Руставелі.

Напередодні ввечері грузинські правоохоронці розпилили перцевий балончик проти щонайменше десяти людей, які брали участь в акції протесту проти ухвалення законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу" у Тбілісі.

Нагадаємо, що юридичний комітет парламенту Грузії підтримав законопроєкт у другому читанні 29 квітня. Його обговорення на пленарній сесії парламенту Грузії може тривати ще кілька днів.

Раніше в ЄС вкотре попередили Грузію, що ухвалення закону про "іноагентів" матиме наслідки для процесу її інтеграції до Європейського Союзу.

Читайте також: Ілюзія євроінтеграції: чи вдасться грузинській владі розвернути зовнішній курс країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: