Польські фермери готують великий протест у Варшаві

Новини — П'ятниця, 10 травня 2024, 11:33 —

Польські фермери збираються на великий протест у центрі Варшави з вимогою відступити від вимог "Європейського зеленого курсу" та референдуму з цього приводу.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Акція у Варшаві розпочнеться о 12 годині за місцевим часом. Протестувальники збираються на Замковій площі, щоб рушити звідти до офісу представницького офісу Єврокомісії у Польщі.

Під час ходи вони планують збирати підписи за скликання референдуму з юридично зобов’язуючим результатом щодо виконання Польщею умов "Європейського зеленого курсу".

Реклама:

Ініціатори ідеї хочуть винести на референдум питання про те, чи вважають поляки за необхідне зобов’язати президента, уряд і парламент відкинути виконання цієї програми. 

Хода у центрі польської столиці вплине на десятки маршрутів громадського транспорту. 

Перед цим у четвер кілька десятків аграріїв влаштували сидячий протест у Сеймі, вимагаючи зустрічі з прем'єром Дональдом Туском. 

Нагадаємо, наприкінці квітня польські фермери припинили блокування руху вантажних транспортних засобів перед останнім заблокованим КПП на кордоні України. Таким чином поляки зняли блокаду з українського кордону.

Це відбулось після того, як 18 квітня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону, наголосивши, що Україна зараз перебуває у вкрай складній ситуації. 

Читайте детально про те, як та чи надовго Дональд Туск переконав польських фермерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: