Зеленський розповів прем'єру Португалії про ситуацію на фронті в Україні

Новини — Четвер, 16 травня 2024, 07:00 —

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Португалії Луїшем Монтенегру, під час якої, зокрема, йшлося про поточну ситуацію на фронті.

Про це Зеленський написав у Twitter (X), повідомляє "Європейська правда".

Він зазначив, що вся увага зараз зосереджена на поточних оборонних операціях і контактах з військовими, що вимагає відкладення всіх закордонних візитів.

Крім того, під час розмови йшлося про запланований Cаміт миру у Швейцарії, в якому португальський прем’єр підтвердив свою участь.

Реклама:

"Я вдячний прем'єр-міністру Монтенегру за підтвердження участі Португалії та запевнення, що його країна використає свої контакти для забезпечення максимальної міжнародної підтримки Саміту миру", – додав Зеленський.

Як відомо, 17 травня Зеленський мав відвідати Іспанію, зокрема, для зустрічі з очільником уряду Педро Санчесом і підписання нової двосторонньої угоди про безпеку.

Однак 15 травня ЗМІ повідомили, що Зеленський скасував свій візит до Іспанії та до Португалії через складну ситуацію на фронті. Згодом цю інформацію підтвердили офіційно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: