ЄС впевнений, що його санкції проти Росії виконують свою функцію

Новини — Середа, 8 травня 2024, 14:09 —

У Єврокомісії вважають, що запроваджені за повномасштабну агресію Росії санкції ЄС впоралися зі своїм головним завданням.

Про це на брифінгу в Брюсселі у середу заявив речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, повідомляє "Європейська правда".

Речник зауважив, що метою європейських санкцій є не обвалити російську економіку, а, разом з іншими інструментами, ускладнити Владіміру Путіну можливість посилювати свою агресію проти України. 

Держави ЄС обговорять пропозицію санкцій, що вперше обмежує торгівлю газом РФ

Реклама:

"Хоча санкції є середньо- та довгостроковим заходом, який демонструє свою повну ефективність лише у середньо- і довгостроковій перспективі, ми вже можемо сказати, що санкції насправді працюють. Тому що Путін не досягнув жодної зі своїх цілей, з якими він почав цю незаконну агресію проти України", – сказав Стано.

Він зазначив, що Путін хотів захопити Київ за три дні та зруйнувати Україну і знищити український народ. 

"Та Україна відбилася, з підтримкою ЄС. І єдине, що залишається Путіну – це підступно обстрілювати ракетами та дронами цивільні цілі по всій Україні та вести довгу війну на виснаження на Сході України", – зауважив речник.

Стано також запевнив, що участь кількох дипломатів ЄС у так званій "інавгурації" Путіна у вівторок не ставить під сумнів позицію Євросоюзу про підтримку України, та пояснив, чому для ЄС Путін все ще "президент".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: