Кемерон розкритикував країни Європи за недостатні витрати на оборону

Новини — Четвер, 9 травня 2024, 12:36 —

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон розкритикував інші європейські країни за "небажання" інвестувати в оборону та закликав західні демократії бути жорсткішими й наполегливішими у захисті своїх інтересів і цінностей.

Як пише "Європейська правда", про це він скаже під час свого виступу у Національному центрі кібербезпеки Великої Британії, повідомляє Bloomberg з посиланням на витяги з його промови, які опублікував офіс посадовця.

У своєму виступі в четвер Кемерон закликатиме союзників по НАТО виконати обіцянку витрачати на оборону 2% свого ВВП, а потім збільшити ці витрати до 2,5%, а також попередить, що "занадто малі й запізнілі дії лише заохочують агресора".

За його словами, він бачить "занадто багато прикладів того, що цей урок не був засвоєний".

Реклама:

"Хоча багато країн критикували атаки єменських бойовиків-хуситів, лише США та Велика Британія були готові та змогли зробити крок вперед, щоб завдати удару у відповідь. Або ж витрати на оборону в Європі, де дехто все ще не бажає інвестувати, навіть коли на нашому континенті вирує війна", – зазначить глава МЗС.

Кемерон зустрівся із Сійярто, щоб обговорити підтримку України

Хоча повномасштабне вторгнення РФ в Україну підштовхнуло НАТО до активізації зусиль зі збільшення оборонних витрат, такі країни, як Канада, Іспанія та Італія, все ще намагаються досягти цільового показника у 2%.

Німеччина ж, найбільша економіка Європи, лише нещодавно вперше досягла цієї мети.

"У битві, в якій ми перебуваємо, зіткнулися дві волі. Ми всі повинні довести, що наші супротивники помиляються – Британія, наші союзники та партнери в усьому світі. Так не може тривати далі. Ми повинні бути жорсткішими й наполегливішими", – переконаний Кемерон.

Раніше Кемерон записав у центрі Києва відео, в якому розповів про два бачення майбутнього у разі належної чи недостатньої підтримки України.

Як повідомляла "ЄП", під час візиту до Києва напередодні Кемерон розпочав переговори з Україною щодо 100-річного партнерства.

Він пообіцяв, що Британія виділятиме Україні три мільярди фунтів стерлінгів щорічної військової допомоги, і це буде відбуватися "стільки, скільки буде потрібно".

Кемерон також заявив агентству Reuters, що Україна має право використовувати надану Лондоном зброю для завдання ударів по цілях на території Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: