Венгрия пустят оружие для Украины, Россия обещает газ, ЕС идет к расширению: новости дня

Дайджест
Вторник, 19 июля 2022, 23:30

Рекордна спека у Європі, через яку вже спалахнули околиці Лондона; обмін заявами та страхами про постачання в ЄС російського газу (а також антиросійського); крок до запуску виробництва "Байрактарів" в Україні: ці та інші найцікавіші новини 19 липня читайте в дайджесті "Європейської правди"

Але почнемо його з заяви дня. Сьогодні вона належить послу України у Німеччині Андрію Мельнику: той порадив провідному німецькому політику, главі уряду землі Саксонія "засунути свою голову в морозильник". Читайте про те, що так розізлило українського дипломата.

Хоча у Німеччині відбулися й інші речі, здатні розізлити. Журналісти Welt з’ясували, що німецький уряд скоротив військову підтримку України попри обіцянки протилежного. Опозиція вважає таку поведінку ганебною.

Тепер до інших новин.

Про зброю для України

Чудові новини з Франції! Шість САУ Caesar уже на шляху до України. Як правило, такі офіційні заяви означаю, що вони вже на фронті. Франція у червні пообіцяла передати Україні.

А Україна тим часом готується до виробництва "зброї мрії". Прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що направить до Ради законопроект, який налагодити в Україні виробництво дронів Bayraktar. От тільки є питання, чому цей проєкт не ухвалили досі.

Угорщина сьогодні здивувала багатьох, коли заявила, що дає дозвіл на транзит зброї до України. Але схоже, що йдеться про той транзит, який угорці здійснювали і раніше. Про це – у нашій новині.

Між тим, у Зеленського назвали країни, з якими ведуться переговори про гарантії безпеки

Про газ для Європи

Росії вдалося знову налякати європейців. Цього разу стосовно постачання газу в обмін на турбіну, заради якої Канада та Німеччина зняли санкції. Пішли чутки, що Росія все одно не пустить газ, тому у Брюсселі почали готувати план, к діяти у разі надзвичайної ситуації (тобто без газу).

А коли всі вже встигли злякатися – РФ пустила чутку, що збирається відновити роботу "Північного потоку".

Про те, як жити, коли газ з РФ перестає бути гарантованим, в Брюсселі замислюються всерйоз. Про це дивіться у відео: Як США та ЄС витісняють Росію з Кавказу

Про погодні рекорди

Між тим, у Британії вівторок може стати найспекотнішим в історії спостережень. За прогнозами, 19 липня температура повітря може досягнути 42°C. Недуже британський показник, правда?

Це все не минулося без наслідків. Через спеку на околицях Лондона спалахнули пожежі.

Спека охопила всю Західну Європу, але вже днями буде холодніше.

Різне

А ми продовжуємо публікувати на сайті також інші історії. Наприклад, про те що чекає на українок, які повертаються додому з ЄС. Та й загалом, у нас вийшла велика стаття про небезпеки для українців – почитайте.

Є і добрі новини. Українці, що опинилися в ЄС і далі можуть безкоштовно телефонувати додому. Домовленість про пільговий роумінг, продовжує діяти.

Далі від України. На посаду Джонсона у Британії претендують лише три кандидата.

І, нарешті, чудова новина про розширення Євросоюзу: ЄС розпочав переговори про вступ з двома державами. Поки що попередньо, але це теж дуже важливо!

* * * * *

Це далеко не всі новини – більше читайте у стрічці Європейської правди!

Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.