Кабінет міністрів розпочав освоювати перші грошові транші Європейського Союзу

Четвер, 29 травня 2014, 16:10

Кабмін визначився з проектами на які буде потрачено гроші Європейського Союзу, які Україна отримала на основі угоди в 2010 році про безоплатну та безповоротну фінансову допомогу. Сума угоди складає 65 мільйонів євро. 

Перших 294 мільйона гривень отримало Міністерство інфраструктури на реалізацію транспортних проектів. Про це йдеться у відповідній постанові Уряду №507-р від 27 травня 2014 року.

Кошти від ЄС надійшли по програмі "Підтримка та впровадження транспортної стратегії України" і їх використання здійснюється до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо підтримки реалізації державної політики у сфері транспорту, затвердженим постановою Кабміну №914 від 31 серпня 2011 року.

Ще один транш у розмірі 222,2 млн. гривень отримає Міністерство екології. Ці кошти надійшли в Україну по лінії програми допомоги Європейсього Союзу "Підтримка реалізації Стратегії національної екологічної політики України", йдеться в розпорядженні Уряду №508. В документі зокрема зазначається, що кошти розприділені наступним чином: 208 млн. гривень спрямовано на видатки розвитку, і 13,8 млн. гривень - на видатки споживання. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.