Меркель досі вірить, що конфлікт на Донбасі можна врегулювати мирно

Середа, 25 червня 2014, 05:56

Президент України Петро Порошенко ввечері у вівторок, 24 червня, провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба глави держави.

Меркель висловила співчуття президентові України у зв'язку із загибеллю дев'ятьох українських військових у результаті обстрілу вертольота поблизу Слов'янська.

Як відзначають у прес-службі, канцлер Німеччини висловила захоплення мужністю українських військових і народу України, "який, незважаючи на численні втрати, шукає можливості врегулювати конфлікт саме мирним шляхом".

Вона також запевнила Петра Порошенка у підтримці його зусиль по реалізації мирного плану.

"Президент Порошенко у відповідь запевнив німецького канцлера, що успішна реалізація мирного плану вимагає конкретних зустрічних кроків, серед яких, зокрема, блокування кордону, припинення нападів на українські блокпости, звільнення заручників, залучення інспекторів місії ОБСЄ, включаючи російських представників, до моніторингу ситуації на блокпостах вже у найближчі дні, що залишилися до закінчення оголошеного припинення вогню", — йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Крім того, відбулася розмова Порошенко з віце-президентом США Джо Байденом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: