Торгові переговори між Африкою та ЄС зайшли в глухий кут

Четвер, 5 червня 2014, 16:38

ЄС прагне якомога швидше завершити переговори з Африкою щодо запланованої Угоди про економічне партнерство. Якщо сторони не підпишуть договір до 1 жовтня, Африка втратить доступ до внутрішнього ринку ЄС. Такі перспективи тільки посилюють тиск на африканських дипломатів, котрим здається, що в ЄС їх просто не чують, повідомляє EurActiv.

"Переговори щодо Угоди - як серіал по телевізору: ви ніколи не знаєте, коли вийде останній епізод", сказав Аджай Брамдео, постійний представник африканського Союзу в ЄС у вівторок, 3 червня в Берліні.

Дійсно, переговори між ЄС та 78 африканськими, карибськими і тихоокеанськими країнами безрезультатно тривають з 2002 року.

Наразі ЄС вирішив довести перемовини до логічно кінця: країни, які не укладуть угоду до 1 жовтня втратять привілейований доступ до внутрішнього ринку ЄС.

Незважаючи на те, що Брандео не в захваті від нескінченності переговорів, він різко розкритикував встановлений термін ЄС.

Відповідальність за зволікання в дискусіях, сказав він, несуть не африканці, а європейці .

"Промови пишуться заздалегідь,  немає ніякої взаємної дискусії чи дебатів. Ви туди йдете, читаєте заяву і ніхто не відповідає", заявив Брандео.

Брандео не зміг дати ніяких прогнозів стосовно шансів підписання Угоди восени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: