WiFi в літаках над всією Європою може з'явитися в 2016 році

П'ятниця, 6 червня 2014, 16:01

Нова високотехнологічна мережа забезпечить європейські літаки Wi-Fi Інтернетом, повідомляє Expert Reviews

Серія оновлень телевеж і супутників на орбіті Землі забезпечить безперервне високошвидкісне підключення до Інтернету на всьому континенту. British Airways збираються бути першими, хто запропонує цю послугу своїм клієнтам.

Нова мережа в даний час розробляється британською компанією супутникового зв'язку Inmarsat, яка в цей проект інвестує £ 450 млн. В компанії сподіваються запустити супутник на орбіту до кінця 2016 року.

В ЄС Inmarsat буде використовувати мережу "повітря-земля", поєднуючи телевежі з орбітальними супутниками. Подібна система вже використовується в США, де GoGo забезпечує пасажирів  Інтернетом в польоті з 2008 року.

"Мережа буде мати достатню потужність, щоб покрити всю територію ЄС ", сказав Inmarsat.

Сучасні технології Wi-Fi в польоті виявилася недостатніми для формування стійких мереж. Інтернет, як правило, повільний, і не відповідає очікуванням споживачів.

Нова мережа має поліпшити стан речей. Inmarsat стверджує, що половину всіх авіарейсів в ЄС матиме Wi-Fi до 2020 року.

"Я радий, що британська компанія Inmarsat створює  мережу для забезпечення авіапасажирів Wi-Fi", сказав міністр науки і освіти Девід Віллеттс.

"Сьогоднішнє повідомлення є важливим внеском у створення нової інфраструктури, яка сприятиме продуктивності та зростанню у Великобританії і по всій Європі."

Нова мережа буде доступна у всіх 28 країнах-членах ЄС. Очікується, що  авіакомпанії оголосять про плани використовувати технологію в найближчі місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: