МОЛДОВА РАТИФІКУВАЛА АСОЦІАЦІЮ З ЄС

Середа, 2 липня 2014, 13:29

Парламент Молдови на засіданні 2 липня проголосував за ратифікацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Як повідомляє Інтерфакс, за ратифікацію документа в ході спеціального засідання парламенту проголосували 59 депутатів, проти - четверо.

38 депутатів від партії комуністів і партії "Відродження", які виступають категорично проти Угоди про асоціацію з ЄС, залишили зал засідань, відмовившись від участі в голосуванні.

Керівництво Молдови вважає, що республіка має отримати чітку перспективу членства в ЄС, заявили в парламенті президент Ніколае Тімофті і прем'єр-міністр Юрій Лянке.

"Після ратифікації угоди наступним найважливішим кроком для Молдови має стати отримання чіткої перспективи членства в ЄС. Настав час, щоб народ Молдови жив так, як він хоче, а не за чужими сценаріями. Ми сповнені рішучості рухатися до Європи, оскільки народ Молдови гідний жити так, як живуть інші європейські народи", - заявив Тімофті.

В ході дебатів депутати парламентської більшості особливо підкреслювали, що документ не спрямований проти Росії та не перешкоджає співпраці Молдови з країнами СНД.

"Ми виступаємо за подальший діалог з РФ і нормалізацію молдовсько-російських відносин. На жаль, опозиційні партії перешкоджають діалогу з нашими партнерами, залякують населення, вдаються до дезінформації. Ми терпляче йтимемо обраним шляхом, доводячи своїми справами, що Молдова є надійним і передбачуваним партнером, яка бажає співпрацювати і розвивати відносини з усіма країнами", - заявив голова парламенту Маріан Лупу.

Нагадаємо, Угоду про асоціацію з ЄС Молдова підписала 27 червня в один день з Україною і Грузією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.