Для Нідерландів важлива не економіка, а стратегічна позиція Європи – глава МЗС

Вівторок, 22 липня 2014, 12:00

Нідерланди хочуть, щоб Європейський Союз одностайно засудив насильство на сході України, і не блокуватимуть подальші санкції щодо Росії. Для Нідерландів важлива не економіка, а стратегічна позиція Європи.

Про це у вівторок повідомив УНІАН. 

Таку позицію країни озвучив у вівторок у Брюсселі напередодні засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ глава зовнішньополітичного відомства Нідерландів Франк Тіммерманс.

"Нідерланди не блокуватимуть подальші санкції. Наш пріоритет – це повернення тіл жертв. Ми хочемо, щоб Євросоюз одностайно засудив насильство на сході України. Для Нідерландів мова йде не про економіку, а про стратегічну позицію Європи. ЄС повинен зайняти позицію стосовно того, що Росія робить недостатньо, аби зупинити насильство", - заявив він.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт наголосив, що Росія "стала постачати важке озброєння сепаратистам, порушуючи зобов’язання".

"Ми стоїмо перед обличчям стратегічної ситуації, яка вимагає сильного лідерства у наступні роки. Нам треба взяти до уваги, що ситуація, перед якою ми стоїмо, несе надзвичайні ризики та значно складніша, ніж це було раніше. Це дуже небезпечно", - зауважив він.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що трагедія в українському небі стала результатом "постачання сучасного озброєння сепаратистам". "Це стало причиною війни в Україні і того, що літак був збитий. Ми повинні подивитися на рішення останнього засідання Ради і вирішити, як ми можемо його покращити", - наголосив Сікорський.

Нагадаємо, що 17 липня близько 17.00 за київським часом авіалайнер Boeing-777 компанії Malaysia Airlines було збито проросійськими бойовиками, ймовірно, з використанням установки зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Згідно з інформацією авіакомпанії, на борту було 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Нідерланди - країна, яка найбільше постраждала у результаті теракту, загинули 192 її громадянина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: