ЄС виділить Україні 2,7 млн євро на реформу сектора безпеки

Вівторок, 22 липня 2014, 12:37

Європейський Союз виділить до 30 листопада 2,68 млн євро на початкову фазу роботи консультативної місії ЄС, яка допоможе Україні в проведенні реформи сектора безпеки.

Про це у вівторок в Брюсселі повідомила Рада ЄС, передає УНІАН.

"На виконання сьогоднішнього рішення до 30 листопада буде виділений бюджет в розмірі 2,68 млн євро. Формальний запуск місії відбудеться тоді, коли будуть створені можливості для її роботи. Місія розрахована на два роки", - повідомляє Рада ЄС.

Коментуючи це рішення, Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон сказала:

"Українська влада взяла курс на реформи сектора цивільної безпеки і попросила про підтримку Європейського Союзу. ЄС розгортає таку місію для надання допомоги Україні в проведенні цих реформ, в тому числі в реформі міліції та верховенства права. Вона надаватиме стратегічні рекомендації для розвитку ефективної, стійкої та підзвітної служби безпеки, що сприятиме зміцненню верховенства права в Україні на благо всіх громадян".

Раніше на засіданні Ради на рівні міністрів закордонних справ країн ЄС, яке триває зараз в Брюсселі, було ухвалено рішення про заснування консультативної місії Євросоюзу для проведення цивільної реформи сектора безпеки України (EUAM - EU Advisory Mission) в рамках загальної політики безпеки і оборони ЄС.

Місія EUAM Україна буде цивільною, без зброї. Радники ЄС зосередяться на підтримці розробки перегляду стратегій безпеки та якнайшвидшому введенню в дію реформ. Штаб-квартира EUAM буде в Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.