Обаму хочуть судити за перевищення повноважень

П'ятниця, 25 липня 2014, 10:14

Комітет з регламенту палати представників конгресу США в четвер ухвалив резолюцію, котра дозволяє палаті у повному складі висунути позов проти президента Барака Обами за зловживання виконавчою владою.

Про це у четвер повідомив Politico.

Голосування всієї Палати представників очікується на наступному тижні.

"Наша система правління створювалась не так. Закони – це не просто список пропозицій, з котрих президент може вибирати", - сказав республіканський конгресмен від Техасу Піт Сесії, глава комітету з регламенту.

Можливість позову поглибила напруженість і недовіру між республіканцями у палаті представників і Білим домом. Республіканці кажуть, що вони просто намагаються притягти президента до відповідальності за "обхід" конгресу в питанні серйозної зміни політики реалізації Obamacare.

Обама і демократи в конгресі розглядають позов не більше ніж "передвиборний театр".

Нью-йоркський конгресмен Луїза Слотер розкритикувала позов, назвавши його "політичним трюком".

Республіканці вимагають затримати набрання чинності законом про охорону здоров'я, котрий зобов'язує більшість роботодавців забезпечувати працівникам страховий захист.

Найбільший протест серед республіканців викликало те, що адміністрація Обами оголосила, що імплементація закону не буде відкладена до 2015 року - після проміжних виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.