ВТБ хоче купити італійський бренд Roberto Cavalli - російські ЗМІ

Вівторок, 12 серпня 2014, 09:26

"ВТБ Капітал" - інвестиційний підрозділ групи ВТБ - веде переговори про купівлю контрольного пакета акцій італійського будинку моди Roberto Cavalli.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на галузеве видання women's Wear Daily (WWD).

За інформацією ЗМІ, "ВТБ Капітал" має намір придбати 60% компанії дизайнера Роберто Каваллі. Сума угоди може скласти більше $667 млн, а весь будинок моди за підсумками домовленостей може бути оцінений в $1,1 млрд. У "ВТБ Капіталу" в даний час немає вкладень в індустрію моди.

Як зазначає WWD, Каваллі обговорює, як буде управлятися бізнес після продажу контрольної частки. Зокрема, модельєра цікавить, чим буде займатися його дружина Єва, яка зараз допомагає йому створювати колекції.

У травні цього року Financial Times писала, що 73-річний модельєр веде переговори про продаж контролю у своїй компанії з інвестиційним фондом Investcorp.

За інформацією британської газети, Каваллі планував продати пакет акцій з розрахунку £450 млн ($755 млн) за весь будинок моди. Це в 15 разів більше, ніж EBITDA (прибуток до сплати податків, витрат на амортизацію та відсотків по кредитах) компанії.

До цього Каваллі вів переговори з фондом Permira. Як повідомляла FT, обговорювалася продаж частки з розрахунку £460 млн за всю компанію, включно з боргом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.