Опитування: Греки найбільше незадоволені своєю економікою. Українці - на 4 місці

Середа, 10 вересня 2014, 08:30

Дослідницька компанія Pew Research оприлюднила результати опитування в 44 країнах світу, які показали, що жителі Греції демонструють найвищий рівень невдоволення економічною ситуацією в країні.

Про це повідомляє Інтерфакс, який наводить дані опитування.

97% респондентів в Греції сказали, що економічна ситуація в країні погана.

Українці з показником у 93% посіли четверте місце у цьому антирейтингу.

Цікаво, що інші позиції в п'ятірці антилідерів належать країнам, які є найбільшими економіками Євросоюзу. На другій позиції - італійці з показником 96%, ненабагато відстали іспанці (третя позиція, 93%). П'яте місце посіли французи (88%).

Опитування проводилося з середини березня до початку червня серед 48,6 тис. респондентів.

Найбільш песимістичні очікування від майбутнього - також у європейців. Погіршення ситуації в економіці очікують 53% греків і 48% французів.

Для порівняння, більш як 75% жителів Китаю і Перу розраховують на поліпшення економічного становища. Серед розвинених країн головними оптимістами стали британці - позитивних змін у наступні 12 місяців очікують 45% жителів Великобританії.

Крім того, британці продемонстрували найбільш істотний прогрес в оцінці поточної ситуації - 43% опитаних оцінили її як хорошу проти, у той час як роком раніше лише 15% оцінювали ситуацію позитивно.

Максимальне падіння позитивного рівня протягом року зафіксовано в Бразилії - з 59% до 32%

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.