Число прихильників вступу до НАТО в Україні зросло більше ніж втричі

Виправлено
Четвер, 16 жовтня 2014, 11:13

Кількість прихильників вступу до НАТО в Україні зросла більше ніж втричі за останні два роки.

Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" спільно з  Київським міжнародним інститутом соціології, повідомляє сайт фонду.

Зокрема, якщо порівнювати показники вересня 2014 року з тими, що були у березні 2012 року, то кількість прихильників вступу до НАТО зросла з 13% до 44%.

Водночас кількість схильних  підтримувати позаблоковий статус, навпаки, скоротилася з 42% до 22%, так само, як і тих, хто підтримує військовий союз з Росією та іншими країнами – з  26% до 15%.

Традиційно найбільша підтримка вступу до НАТО – серед жителів західного і центрального регіонів (78% і 50%),  нижча – на півдні та сході країни (24% і 32%).

Однак найнижча кількість прихильників євроатлантичного курсу України зосереджена на Донбасі. Бажаючих, аби країна набула членства в НАТО, в цьому регіоні лише 6%.  

Серед побоювань щодо вступу України в Альянс переважають все ті ж чинники – противники вступу й надалі вважають, що "НАТО є агресивним імперіалістичним блоком" (40%), що членство в НАТО  може втягнути Україну у військові дії Альянсу (39%) і що це зіпсує відносини з Росією (25%).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: