Україна буде членом НАТО - генсек

Понеділок, 24 листопада 2014, 12:11

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявляє, що Україна буде членом Альянсу, коли виконає критерії і якщо цього захоче.

Так він відповів на запитання щодо членства України в Альянсі під час засідання Парламентської асамблеї НАТО, що відбувається 24 листопада в Гаазі (Нідерланди), передає УНІАН.

"Відкриті двері залишаються відкритими. Ми так вирішили. Я був на саміті в Бухаресті, коли ми вирішили, що Україна буде членом (НАТО). Це рішення залишається в силі, якщо Україна виконає критерії для членства і якщо вона цього захоче", - заявив Столтенберг.

Разом з тим генсек НАТО нагадав, що Україна вирішила обрати позаблокову політику.

"Питання українського членства не було на порядку денному в останні роки, тому що Україна так вирішила. Я поважаю це рішення, тому що кожна суверенна нація вирішує для себе, яку обрати безпекову політику. Але наші двері відкриті для країн, які виконали критерії для членства, і це дійсно для України", - наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, в неділю глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що не бачить Україну членом Альянсу.

Раніше повідомлялося, що до тексту коаліційної угоди парламентської коаліції було внесено пункт про те, що метою України є членство в НАТО.

Водночас, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в інтерв'ю британській телерадіокорпорації BBC також зазначив, що Росії потрібні гарантії того, що ніхто не думає про вступ України в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.