Нафта стрімко падає на європейських біржах. Brent наблизилася до $82, WTI – $76

додано графіки
Вівторок, 4 листопада 2014, 15:10

У вівторок на європейських та світових біржах продовжилося стрімке падіння нафти ключових сортів - Brent та WTI менше ніж за добу втратили у ціні більше двох доларів за барель.

Падіння котувань підтверджують європейські агенції та онлайн-інструменти торгівлі.

Сира нафта європейської марки Brent (сорт, що видобувають у Північному морі) до середини ранішньої біржової сесії втратила 2,5% та впала до $82.62 на Лондонській товарній біржі. Американська сира нафта тепер торгується за котуваннями близько $76 за барель, повідомляє британське видання The Telegraph.

The Telegraph додає, що такі котування зменшують ціну американської нафти до рівня, близького до собівартості, і через це суттєво скорочують прибуток американських нафтовиків.

Інструменти моніторингу за ціною нафти демонструють, що нафта після ранішнього падіння тримається на низьких позначках. Мінімальні котування марки Brent пообіді досягали $82.07 за барель. WTI також продовжує зниження в бік індикатора $76.

 зниження котування на Лондонській біржі

Котування російської нафти Urals стануть відомі після закінчення біржового дня. Як свідчать графіки, Urals, як правило, дешевшає за декілька днів після стійкого зниження ціни на європейську та американську нафту.

ціна нафти Urals - синя лінія, brent - червона, дані nefttrans

Як повідомляла Європейська правда, аналітики зазначають, що причиною падіння ціни нафти стало зниження вартості її постачання з Саудівської Аравії до США і Азії, про яке раніше оголосила національна нафтова компанія Saudi Arabian Oil. За допомогою таких заходів саудівські виробники планують збільшити свою частку на американському ринку.

Як відомо, ціна нафти є ключовим параметром, що визначає дефіцитність російського бюджету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: