ЄС розгляне можливість введення нових санкцій проти РФ 17 листопада

Четвер, 6 листопада 2014, 12:25

Рада ЄС планує обговорити можливе впровадження нових санкцій проти Російської Федерації на своєму найближчому засіданні, яке відбудеться 17 листопада.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції у Варшаві верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє УНІАН.

"Очевидно, що ситуація не покращується. Ми повинні будемо обговорити наступні політичні кроки та стратегію, що стосується санкцій", - сказала вона у відповідь на запитання щодо планів ЄС у зв'язку з останніми подіями в Україні вводити нові санкції проти РФ.

Могеріні зазначила, що рішення про санкції повинні ухвалювати одноголосно представники усіх 28 держав ЄС, та додала, що європейські політики ще мають час для того, аби оцінити, що відбуватиметься в Україні найближчі десять днів.

Верховник представник ЄС повторила вже свою раніше озвучену думку про те, що проведені бойовиками минулої неділі так звані "вибори" на підконтрольних територіях Донбасу лише погіршили ситуацію, та звернула увагу на продовження бойових дій на сході України.

"Проведення так званих "виборів" було дуже негативним сигналом. Ситуація на місці дуже негативна і люди продовжують гинути. Навіть вчора", - сказала вона.

Могеріні також підкреслила, що Європейський Союз раніше вже засвідчив, що може швидко та ефективно вирішувати питання санкцій, зазначивши, що це навіть було неочікуваним для низки оглядачів.

"Питання санкцій завжди є на столі", - сказала вона, зауваживши, що їх запровадження має теж певні негативні сторони.

Політик додала, що обговорювала зафіксовану останнім часом активізацію проросійських бойовиків на Донбасі та російських військових в регіоні під час своєї зустрічі з генеральним секретарем НАТО раніше на цьому тижні, та наголосила на важливості координації зусиль між ЄС та Альянсом в контексті конфлікту в Україні.

Нагадаємо, глава європейської дипломатії заявила про невизнання "парламентських та президентських виборів" в "ЛНР" та "ДНР" 2 листопада як таких, що суперечать духу і букві Мінського протоколу.

Крім того, вона зазначала, що Санкції проти Росії переглядатимуться залежно від оцінки ситуації в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.