Рада на тижні спробує скасувати позаблоковий статус України

Понеділок, 22 грудня 2014, 16:31

Верховна Рада 23 грудня має розглянути включення до порядку денного сесії законопроект щодо позаблокового статусу України.

Згідно з проектом розкладу засідань на поточний пленарний тиждень, 23 грудня в Раді також будуть розглянуті ряд законопроектів щодо забезпечення та гарантування національної безпеки України.

Спікер парламенту Володимир Гройсман сподівається, що на цьому тижні Рада прийме закон про скасування позаблокового статусу України.

"Я маю надію на те, що ми на цьому пленарному тижні розглянемо це питання і приймемо його в цілому, і виправимо ті помилки, які були допущені ще зовсім недавно, коли Україна отримала позаблоковий статус, що є абсолютно недоцільним", - підкреслив Гройсман.

Як повідомлялося, 18 грудня Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості". 

Комітет Верховної ради з питань євроінтеграції на своєму засіданні 19 грудня розглянув проект закону про скасування позаблокового статусу України, внесений президентом, і підтримав його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.