РФ готується до подальших військових дій, потрібні нові санкції - Саріуш-Вольський

Четвер, 4 грудня 2014, 15:28

ЄС повинен ввести нові поглиблені санкції проти РФ, яка готується до подальших військових дій.

Про це заявив депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольські в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Йдуть приготування до подальших військових дій для створення коридору з Донбасу через Маруполь і – до Криму. А вже звідти, можливо, – до Придністров’я",  - відзначив він.

"Реальне рішення для стримування Росії лежить у санкціях, а отже, якомога вищій ціні, яку росіяни заплатять і це примусить їх зупинитися. Інакше, це коштуватиме нам самим ще дорожче", - додав він.

За словами європарламенаря, потрібні справжні, поглиблені та широкі санкції.

"Після першої стадії – припинення дипломатичних зв’язків, другої – "чорного списку" осіб та третьої – обмежень у трьох секторах економіки: енергетиці, фінансах та військовій промисловості, – нам треба йти далі. Згідно з принципом "більше – за більше": більше війни з боку Росії – більше санкцій ми маємо впроваджувати", - зауважив він.

Водночас, Саріуш-Вольський відзначив, що в ЄС немає єдності щодо такого кроку.

Він також закликав країни ЄС надати Україні зброю.

"Не погоджуюся з тими, що кажуть: озброюючи Україну, ми робимо конфлікт ще глибшим. Навпаки, краще організована та озброєна українська армія – це фактор миру", - сказав євродепутат.

"Не розумію тих, хто закликають: військового вирішення конфлікту не має бути. Але ж військове вирішення вже сталося: одна провінція – Крим – анексована, два регіони Донбасу напівокуповані та анексовані, Придністров’я завойоване, Абхазія теж… Чого ми ще чекаємо?" - підкреслив Саріуш-Вольський.

Нагадаємо, раніше євродепутат заявив, що у доктрині Путіна немає місця діалогу, в ній є лише війна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.