Болгарія розпочала переговори про вступ до єврозони

П'ятниця, 16 січня 2015, 10:41

Під час свого візиту до Литви міністр фінансів Болгарії Владислав Горанов почав переговори з заміни болгарського лева на євро.

Про це повідомляє болгарське видання "24 години".

"Є політичний консенсус, що Болгарія повинна якомога швидше перейти на євро", - сказав Горанов. Однак він не визначив конкретних дат для запуску європейського механізму регулювання валютних курсів ERM 2 і подальшого прийняття євро як офіційної валюти.

"Цілком можливо, що принаймні до "зали очікування" ми увійдемо до 2018 року, коли закінчується і мандат нинішнього уряду", - сказав він.

Болгарія попросить у 19 країн, які вже використовують євро як валюту, карту із зобов'язаннями країни і реформами, які необхідно провести для того, щоб перейти до механізму ERM 2.

На думку міністра фінансів, заміна лева на євро справить позитивний економічний ефект на Болгарію. Він прогнозує здешевлення кредитних ресурсів для Болгарії, зниження валютних ризиків і збільшення інвестицій.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року до єврозони увійшла Литва, яка стала 19-ю країною ЄС, що використовує єдину європейську валюту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.