У графіки Меркель та Олланда досі не включили поїздку до Мінська

Оновлено
Середа, 11 лютого 2015, 11:36

У розкладі канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда поки не вказана поїздка до Мінська на зустріч глав держав у "нормандському форматі".

Згідно з розкладом на сайті німецького канцлера, на ранок 11 лютого у Меркель заплановано засідання уряду, потім прийом делегації садівників з нагоди дня святого Валентина.

В обід передбачена участь у жалобних заходах у Берліні у зв'язку зі смертю колишнього президента Німеччини Ріхарда фон Вайцзекера.

Видання EUobserver з посиланням на джерела у прес-офісі Меркель повідомляє, що її поїздка до Мінська "це ще не підтверджена".

Очікується, що інформація щодо поїздки канцлера ФРН буде озвучена на прес-конференції о 12:45 за Києвом.

У розкладі президента Франції на сайті Єлісейського палацу поїздка в Мінськ також не значиться.

Зранку Олланд провів зустріч з прем'єр-міністром Мануелем Вальсом, а потім має бути присутній на засіданні уряду. Після полудня у президента запланована зустріч з міністром оборони.

На 18:30 (20:30 за Києвом) у Олланда запланована участь у церемонії нагородження.

Слід зазначити, що президент України Петро Порошенко поки знаходиться в Києві та о 12:00 візьме участь у засіданні уряду.

Президент Росії Володимир Путін перебуває у Москві. Згідно з даними сайту Кремля, сьогодні він провів зустріч з губернатором Астраханської області.

Тим часом МЗС Білорусі на своєму сайті просить журналістів прибути до Палацу Незалежності у Мінську о 15:00 для висвітлення переговорів "нормандської четвірки".

Сьогодні вранці російські ЗМІ з посиланням на французьке агентство AFP повідомили, що Меркель та Олланд неодмінно прибудуть до Мінська.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус повідомив, що зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" у Мінську 11 лютого є досить ймовірною.

Проте згодом фіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт підтвердив, що Меркель таки поїде до Мінська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.