Франція планує озброїти транспортні літаки "Геркулес" керованими ракетами

Фото
Четвер, 23 квітня 2015, 15:07

Французька компанія Sagem завершила розробку проекту для ВПС Франції, в рамках якого військово-транспортні літаки C-130 Hercules отримають керовані авіабомби AASM.

Про це повідомляє janes.com, посилаючись на джерела в компанії.

Роботи за проектом ведуться з 2012 року, проте відомо про них стало тільки зараз. Найближчим часом технічні напрацювання будуть представлені командуванню ВПС Франції.

Згідно з проектом, військово-транспортні літаки Hercules ВПС Франції отримають системи управління озброєнням SSA-1101 Gerfaut і системи підвіски AUF-2, які можна буде розміщувати під кожним крилом між двигунами замість підвісного паливного бака.

Всього Hercules зможе нести до восьми авіабомб. Одна бомба AASM (вага 250 кг) зможе вражати цілі противника на відстані до 30 кілометрів при скиданні з висоти в 7,6 тисячі метрів на швидкості 190 вузлів (близько 352 км/год).

Системи підвіски AUF-2 вже використовуються на французьких винищувачах Mirage 2000D.

Інтерфейс системи буде встановлений у вантажному відсіку або в кабіні C-130, з прямим посиланням на адаптери AUF-2 і AASMs.

Ця система буде повністю незалежною від власної авіоніки C-130, тобто роботи з інтеграції системи будуть зведені до мінімуму і літак збереже свою вантажопідйомність.

Фото - janes.com 
 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.