Відбулося рейдерське захоплення громадської ради при МЗС

Середа, 8 квітня 2015, 19:01

У вівторок при МЗС було сформовано Громадську раду (ГР), яка діятиме наступні два роки. Але створення ради фактично є рейдерським захопленням.

Про це йдеться у статті "Європейської правди".

Ключові аналітичні центри, що працюють у сфері зовнішньої політики, й гадки не мали про створення Громадської ради та дізналися про захід, що проходив під егідою МЗС, лише постфактум.

До участі в установчих зборах заявилися 188 так званих громадських організацій. Були присутні 124.

Радити щодо здійснення зовнішньої політики України взялися: ВГО "Дитинство", ГО "Запорізький міський конгрес інвалідів", громадська організація "Я є підприємець", ГО "Центр допомоги для розлучених жінок", два футбольних клуби ("Солом’янка" та "Електрон") та інші схожі на них "зубри міжнародних відносин".

Керував зібранням представник "Міжнародної торговельної палати" Щелкунов. Він є колишнім керівником ГР, який очолив її після рейдерського захоплення в 2013 році, разом з прибічниками Сандея Аделаджі. Його головними "партнерами", як і раніше, виявилися Руслан Бортнік та Вячеслав Буденко.

Керівники ГР, зокрема пан Щелкунов, звикли використовувати державну структуру для того, щоби проводити свою діяльність під її вивіскою.

Представнии МЗС пояснюють, що не в змозі зупинити захоплення ГР.

"Урядове положення про громадські ради не дає нам такого права. Ми відсторонені, просто спостерігаємо. Причому ми намагалися вплинути – давно готовий проект змін до положення, який вводить кваліфікаційні вимоги до учасників. Але на розгляд Кабміну його винесено лише 8 квітня. Надто пізно", - сказав політичний директор МЗС Олексій Макєєв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.