Польська компанія подала позов про перегляд контракту з "Газпромом"

Четвер, 14 травня 2015, 09:58

Польська компанія PGNiG після 6-місячних переговорів про перегляд контракту подала позов до "Газпрому" у Стокгольмський арбітраж.

Про це повідомляє сайт компанії.

Виклик до суду направлено ВАТ "Газпром" і ТОВ "Газпром експорт" з метою перегляду умов довгострокового контракту від 25 вересня 1996 року.

"Переговори з "Газпромом" не дали повністю задовільного ефекту, тому рада PGNiG прийняла рішення про передачу справи на розгляд Арбітражного Суду. Це є однією з процедур, передбачених у контракті. Направлення справи через Арбітражний Суд не означає, що компанія не є, як і раніше, відкритою для діалогу зі своїм партнером. PGNiG готовий до укладення угоди, яка надасть компанії і її клієнтам вигідну і зіставну з ринковими умовами ціну", - йдеться в заяві.

Передача спору до суду не виключає можливості проведення переговорів на комерційному рівні та мирової угоди з постачальником.

"Дії, вжиті компанією PGNiG, спрямовані на адаптацію контракту до ситуації на європейському ринку природного газу", - зазначає польська сторона.

За даними російських ЗМІ, контракт на поставку газу в Польщу по газопроводу "Ямал-Європа" до 2022 року передбачає поставку до 10,2 млрд кубометрів газу на рік.

У 2014 році "Газпром" поставив в Польщу 9,10 млрд кубометрів газу приблизно по $379 за тисячу кубометрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.