Конгрес поставив під загрозу ЗВТ між США та ЄС

Субота, 13 червня 2015, 10:20

Коаліція демократів та республіканців в Конгресі США у п'ятницю проголосувала за припинення так званої програми допомоги в рамках структурної перебудови торгівлі.

Таким чином було поставлено під загрозу укладання США угод по створенню зон вільної торгівлі, зокрема і з ЄС, передає  EUobserver.

Як зазначається, програма, яку законодавці вирішили припинити, була створена в 70-х роках демократами та передбачала матеріальну допомогу працівникам, які втратили роботу внаслідок створення ЗВТ з іншими країнами.

Як пише видання, припинивши таку програму, законодавці також провалили законопроект, який дає Білому дому необмежені повноваження укладати торговельні договори без поправок Конгресу.

Як повідомляється, пакет законопроектів було провалено, незважаючи на появу у Конгресі президента Барака Обами перед голосуванням.

Несхвалення пакету законодавства загрожує зірвати проект Транс-Тихоокеанського партнерства  між США і 12 країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, включаючи Японію.

Окрім того існує ризик, що угода про вільну торгівлю ЄС (про створення Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP) з США буде переписана в Конгресі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент відклав голосування щодо ЗВТ з США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.