Розкол у партії Ципраса: радикали створять нову політсилу

П'ятниця, 21 серпня 2015, 09:29

У партії Алексіса Ципраса, який напередодні подав у відставку з посади голови уряду Греції, стався розкол. Представники радикально налаштованого лівого крила політсили заявили про створення власної партії.

Заява оприлюднена на сайті "Лівої платформи", повідомляє Deutsche Welle.

Офіційно про заснування нової політичної сили буде оголошено у п'ятницю, 21 серпня. Ініціатори заснування нової політичної сили вбачають своїм головним завданням боротьбу проти проведення політики заощаджень та реформ на вимогу міжнародних кредиторів Греції.

Автори заяви вважають, що представляють інтереси 62% грецьких виборців, які під час референдуму 5 липня сказали "ні" реформам.

Нова партія піде на заплановані на 20 вересня вибори з вимогою припинити усі програми допомоги для Греції та скасувати вже проведені заходи зі скорочення соціальних програм.

 Засновники партії запевняють, що прагнуть припинити розпродаж державного майна та вивести Грецію на "новий курс національної незалежності".

Нагадаємо, 20 серпня грецький прем’єр Алексіс Ципрас офіційно подав у відставку. Позачергові вибори можуть бути призначені на 20 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: