Міноборони Польщі: НАТО має забезпечити тривалу відповідь на загрозу РФ

Вівторок, 25 серпня 2015, 12:17

Саміт НАТО у Варшаві має забезпечити тривале закріплення структур альянсу, військових одиниць і інфраструктури в Східний Європі, оскільки загроза з боку РФ має тривалий характер.

Про це заявив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк, повідомляє Onet.pl.

"Сподіваємось, що НАТО прийме рішення, які на тривалий час закріплять структури альянсу, військових одиниць і інфраструктуру у Східній Європі, бо ми визнаємо, що загрози з боку Росії мають тривалий характер і вимагають такої відповіді і реакції", - сказав він.

На його думку, план щодо готовності сил швидкого реагування є точкою відліку для подальших кроків альянсу.

Як зазначив міністр, крім сил швидкого реагування, потрібно створити у Східній Європі відповідну інфраструктуру і забезпечити "постійну військову присутність".

"Там, де є загрози, мусять бути військові й обладнання, постійного готові до дій, вони мають бути чинником безпеки в регіоні", - зазначив Сємоняк.

При  цьому він наголосив, що в Польщі і в інших країнах регіону мають бути розміщені американські танки, бойові машини піхоти та інше важке обладнання.

"Це є дуже важливий крок, бо техніку, особливо важку, значно важче перемогти ніж солдатів", - сказав міністр.

За його словами, серед союзників НАТО вже не викликає дискусій умова договору з Росією від 1997 року, за якою альянс обіцяв не розміщуватиме значних сил в нових державах-членах.

"Поступово збільшується кількість тих, хто виступає за збільшення безпеки Польщі і союзників без огляду на ту угоду", - сказав Сємоняк.

Як відомо, саміт НАТО у Варшаві відбудеться 8-9 липня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.