Швеція посилить боротьбу з тероризмом через поїздки громадян на Близький Схід

П'ятниця, 28 серпня 2015, 14:06

Шведський уряд має намір змінити стратегію боротьби з тероризмом і восени розширити та посилити закони, які стосуються тероризму.

Про це йдеться у статті глави МЗС Швеції Андерса Інгемана у виданні Dagens Nyheter.

"Для тих, хто хоче брати участь у терористичних організаціях, наслідки повинні бути зрозумілими. Поїздки у табори підготовки, збір коштів для терористів або участь у вчиненні терористичних актів має каратися кримінальною відповідальністю", - написав міністр.

За даними поліції, приблизно 250-300 людей поїхали до Сирії та Іраку, щоб приєднатися до "Ісламської держави".

"Ми повинні, в межах правового суспільства зробити все для протидії радикалізації, вербування, щоб зупинити і не допустити тих, хто хоче вступити в терористичну організацію", - зазначив міністр.

За словами Інгемана, в нинішній ситуації дуже важлива профілактична робота за підтримки муніципалітетів.

"Коли зусилля з боротьби з радикалізацією здійснюється локально, вони є найбільш ефективними. Саме тому муніципалітети та місцеві органи грають вирішальну роль в боротьбі з тероризмом", - додав він.

Міністр нагадав, що нещодавно уряд ухвалив рішення створити гарячу лінію для родичів, які турбуються, що хтось із їхнього оточення має намір їхати у зону конфлікту, щоб як можна скоріше зробити попереджувальні кроки.

Як повідомлялося, швед, що проживає в Естонії, двічі їздив на Донбас для участі у військових діях проти проросійських сепаратистів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: