Захід мало зробив, щоб зупинити Путіна – екс-посол США при НАТО

Середа, 16 вересня 2015, 08:23

Захід недостатньо зробив для того, щоб відповісти на агресивні дії Кремля і причина полягає у самому Альянсі, а не зовнішніх чинниках.

Про це заявив колишній посол США при НАТО Курт Волкер, повідомляє Голос Америки.

"Загрозою номер один для НАТО є брак політичної волі. У нас є всі можливості, щоб захистити себе і використати свої сили на сприяння миру і стабільності не лише у Європі, але й у світі. Однак не існує бажання цього робити: ані у Західній Європі, ані у США, ані в Центральній Європі. Щоб зупинити Путіна ми зробили мінімум. Ми продовжуємо говорити про деескалацію та шляхи виходу з ситуації, однак це лише заохочує Путіна до подальших кроків", - сказав Волкер.

Колишній посол США при НАТО вважає, що для успішного протистояння Путіну потрібно докласти зусиль, а не відмежовуватися заявами, оскільки бездіяльність може призвести до непередбачуваних наслідків.

"Я не бачу, що у нас є політична воля, щоб дійсно зупинити його. Чи можемо ми впоратися з військовою потугою Росії? Звичайно. Чи могли б ми забезпечити набагато більшу підтримку Україні у її бажанні захистити себе? Безперечно. Чому цього не відбувається? Тому що існує страх конфронтації і небажання платити за неї відповідну ціну", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.