США надасть Києву контрбатарейні системи, нездатні відповідати на вогонь з Росії

П'ятниця, 23 жовтня 2015, 08:51

Сполучені Штати Америки модифікують рухомі РЛС контрбатарейної боротьби (AN/TPQ-36), що будуть надані Україні, модифікувавши їх таким чином, щоби Київ не міг використати їх для ударів у відповідь по території РФ.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела в американському уряді.

Наприкінці вересня президент США Барак Обама підписав указ про надання Україні двох радарних комплексів вартістю $10млн кожен. Очікується, що вони надійдуть в Україну в середині листопада.

Це озброєння дозволятиме українській армії з високою точністю визначати координати точки, з якої сепаратисти здійснюють артилерійські постріли, і таким чином – дасть змогу українським військовим нанести удар у відповідь.

Водночас, за даними видання, США вжили заходів, щоби цей крок Обами не призвів до загострення протистояння з Росією.

Для цього американські фахівці здійснили "модифікацію обладнання таким чином, щоби українські збройні сили не могли вдатися до ескалації  конфлікта, подавляючи артилерійський вогонь, якщо той буде здійснюватися з території Російської федерації", пише The Wall Street Journal.

Як відомо, на початку конфлікту на Донбасі російська армія часом обстрілювала україїнські позиції з території РФ, що підтверджується супутниковими зйомками, які здійснювалися США та країнами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: