Уряд Фінляндії знаходиться на межі розпуску через реформу охорони здоров'я

Четвер, 5 листопада 2015, 19:18

Уряд Фінляндії знаходиться на межі розпуску через реформу охорони здоров'я. Суперечка стосується кількості автономних регіонів соціальної охорони здоров'я.

Про це повідомляє Yle.

Прем'єр-міністр Юха Сіпіля пропонує створити нову систему на основі 18 автономних регіонів, в той час як у партійних органах Коаліційної партії прийнято рішення про те, що автономних регіонів має бути не більше 12.

Голови трьох правлячих партій обговорили ситуацію, після чого Сіпіля відправився в будівлю парламенту, щоб прийняти участь у зборах парламентської фракції "Справжніх фінів".

За інформацією ЗМІ, Сіпіля пригрозив розпустити уряд, якщо його пропозиція не буде прийнята до 18 години.

Пізніше стало відомо, що Сіпіля дав Коаліційній партії дозвіл розглянути його ультиматум щодо реформи в суботу. В той же час пропозицію прем'єра буде обговорювати парламентська фракція коаліціонерів.

Спірними моментами реформи залишаються регіональна структура системи соціальної охорони здоров’я, а також статус приватних і державних компаній з надання послуг охорони здоров’я.

Реформа стоїть на порядку денному політичних партій Фінляндії з 2011 року. Попередній уряд не зуміло довести реформу до успішного фіналу, тому реформою знову зайнявся новий уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.