ЄС в 2016 році надасть Україні гранти на понад 200 млн євро - Томбінський

Четвер, 17 грудня 2015, 10:50

Європейський Союз у 2016 році надасть Україні грантову допомогу на понад 200 млн євро для реформи децентралізації, державної служби та допомоги українському бізнесу.

Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми щорічно направляємо 200 млн євро на підтримку різних проектів в Україні. Найважливішою є підтримка процесу децентралізації", - розповів дипломат.

Крім того, за його словами, йдеться про підтримку бізнесу, допомогу українським виробникам використовувати можливості при виході на європейські ринки.

"Третій напрямок – це реформа держслужби, метою якої є допомогти їй перейти від держслужби, яка працює за вказівками, до держслужби, яка працює за проектами. Це зміна філософії", - сказав Томбінський.

Також посол нагадав про макрофінансову допомогу, що ЄС надає Україні, починаючи з 2014 року. "Ми вже завершили дві програми за 2014 і 2015 роки, за якою Україна отримала 1,61 млрд євро. Вже працюємо над третьою макрофінансовою програмою", - розповів він.

Ян Томбінський нагадав, що нова програма макрофінансової допомоги від ЄС становить 1,8 млрд євро, один транш у розмірі 600 млн євро Україна вже отримала.

Крім того, за його словами, ЄС і держави-члени спільно виділили понад 242 млн євро на гуманітарну сферу і допомогу найбільш вразливим верствам населення з початку кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.